Горещи новини

Продават „Вера Су” на търг, искат му 460 000 долара

| 12:33

Заседналият преди около една година моторен кораб „Вера Су” ще бъде продаден на търг с явно наддаване, съобщиха от „Морска администрация”.От няколко месеца плавателният съд се намира в Кораборемонтния завод „Терем Флотски арсенал” край Варна. Определената тръжна цена за продажбата на плавателния съд е в размер на 460 000 щатски долара без ДДС. За участие в търга се изисква депозит в размер на 10% от началната тръжна цена на продавания кораб. Крайният срок за подаване на заявленията за участие изтича в 17.30 часа на 27 септември 2022 г., като те се подават в Деловодството на Дирекция „Морска администрация – Варна“, град Варна, ул. Приморски“ №5.

Търгът с явно надаване ще се проведе на 28 септември от 11 часа в сградата на Дирекция „Морска администрация – Варна“.

Моторен кораб „Вера Су” заседна край местността Яйлата при Камен бряг на 20 септември 2021 г. и беше изтеглен след повече от месец – на 26 октомври 2021 г. Цялостната операция по изтеглянето и изваждането, определена от експерти като изключително рискова, бе добре планирана, координирана и проведена при стриктно следван план под контрола на настоящия вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев.

В края на миналата година корабът беше изваден на сух док в Кораборемонтния завод „Терем Флотски арсенал”, за да се направят огледи на пробойните и да се опишат щетите. Бяха направени и частични ремонти на плавателния съд, след което беше пуснат на вода. В операцията по изтеглянето и спасяването на кораба държавата изразходи над 2 милиона лева.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!