Горещи новини

Прогноза: Цените на горивата в момента ще се запазят и през септември

| 15:02

Имаше лек шоков скок в цената на дизеловото гориво от около 30 ст., но това не се отрази на колонката. В момента цената тръгна плавно надолу, предполагам, че в следващия месец цените, които виждаме в момента, ще се запазят и през септември. Това заяви в „Денят започва“ по БНТ Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.Той цитира данни, според които от началото на годината спрямо предходната единствено се запазва потреблението при пропан бутан. Светлите горива са 30% надолу, метанът – над 60% надолу.

Наблюдава се, че много от големите производства минават на пропан бутан като алтернатива, не само при автомобилите.

Реалната цена на метана е 60-70-100 лв., всичко останало е трупане на печалби от страна на Руската федерация, каза Хаджииванов.

По думите му, ако тенденциите се запазят, може да се очаква запазване на цената на дизеловото гориво, а цената на бензина – 10 ст. надолу в следващите 15-20 дни.

Метанът ще стане още по-невъзможен, тъй като се очаква 6% поскъпване.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!