Горещи новини

Проверяват информация за българин, взет за заложник в Газа

-18:47-Razloginfo.com

До момента информацията, публикувана в The Wall Street Journal, за българин, взет за заложник в Ивицата Газа, не е потвърдена, опитваме се да я проверим внимателно. Това коментира премиерът Николай Денков след Съвета по сигурността. Министър-председателят поясни, че информацията е съгласувана с външния министър Мария Габриел.„На Съвета бяха разгледани две точки. В първата бяха представени актуални и нови доклади от страна на МВР и на трите служби. Обсъдихме дали мерките, които се предприемат, са адекватни – отговорът е „да“. Всичко, което се прави в момента, съответства на наличната информация. Имаме готовност да реагираме сравнително бързо, но за момента не се налагат нови мерки“, каза още Денков.

„Във втората точка беше разгледан Годишният доклад по отношение на състоянието на националната сигурност в Република България за миналата година. Този доклад беше приет и ще бъде изпратен към Министерския съвет, където трябва официално да бъде приет и представен към Народното събрание“, уточни премиерът.

Припомняме, че миналата седмица на срещи в Министерския съвет, Президентството и в Народното събрание, свързани със сигурността, беше обяснено, че пряка заплаха за България няма, но съществуват рискове. Сред тях са евентуална голяма бежанска вълна или удар по икономиката ни.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!