Горещи новини

Проблем с доставките? В Русия спешно започнаха да произвеждат вибратори

-14:17-Razloginfo.com

Руските секс шопове се сблъскват с трудности при доставките от чужбина. Логистичните разходи се увеличиха заедно с времето за доставка на продукти за секс индустрията в Русия от Европа и Китай.

Според Максимилиан Лапин, основател на „магазини за укрепване на семейството“, редица европейски компании казали, че са „помолени отгоре да не изпращат стоки директно в Русия“.

„Логистиката се промени и доставките отнемат повече време“, каза той пред местни медии“. Има и положителна страна, тъй като увеличението на логистичните разходи се компенсира от текущия обменен курс, добави той.

Максимилиан Лапин каза още, че магазините му са спрели да купуват продукти от САЩ, тъй като има голям риск изобщо да не ги получат.

Чуждестранните стоки ще бъдат заменени с местни, каза бизнесменът.

„Продължихме да се фокусираме върху заместването на вноса: собствено производство на вибратори, секс играчки, кожени фетиш и BDSM аксесоари, лубриканти, масажни масла. Качеството на тези продукти не е по-лошо, ако не и по-добро от това на международните марки, а цената е няколко пъти по-ниска“, каза Лапин.

Отрасълът изпитва затруднения на фона на налагането на санкции. Много западни компании отказват да си сътрудничат с Русия. Поради опасенията от недостига на продукти през пролетта на 2022 г. търсенето на продукти за секс индустрията в Русия се е увеличило.

Седмица след началото на операцията в Украйна, продажбите на презервативи в Русия се увеличиха със 17 процента в сравнение със същия период на предходната година. Освен това се наблюдава рязко увеличение на търсенето на продукти за хигиена на жените.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!