Горещи новини

При близо 70% ваксинирани Нидерландия възстановява ограниченията заради COVID-19

-10:22-Razloginfo.com

Премиерът на Нидерландия Марк Рюте заяви във вторник, че страната въвежда отново мерки срещу коронавируса, включително изискване за маски за лице на много обществени места, за да се справи с рязкото увеличаване на случаите.

Видно от данните на Our World in Data, актуализирани преди два дни, в Недерландия напълно ваксинираното население е близо 12 млн., представляващо близо 70%.

На пресконференция Рюте съобщи, че правителството също така възстановява правилото за социална дистанция от 1,5 м и разширява обхвата на т.нар. зелени пропуски на места като музеи и тераси на ресторанти.

Към днешна дата заразата се е увеличила с 40 на сто на седмична база и вече има над 300 новозаразени на 100 000 души. Това е близо до пиковите стойности през юли т.г. и през декември и октомври 2020 г.

Хоспитализациите са се увеличили с 31 на сто през миналата седмица, като преобладаващата част от новоприетите пациенти не са ваксинирани.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!