Горещи новини

Причинилият катастрофата в Кресненското дефиле, със загинала жена, остава в ареста

-15:06-Razloginfo.com

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Благоевград за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Й.Т., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

Около 15,25 ч. на 11.07.2021 г. 55-годишният гражданин на Румъния Й.Т. управлявал лек автомобил м. „Фолксваген“ в района на Кресненското дефиле в посока от гр. Симитли за гр. Кресна. Водачът не контролирал непрекъснато превозното си средство, напуснал заеманата от него лента за движение и навлязъл изцяло в насрещната. Последвал челен удар с друг участник движението – лек автомобил м. „Дачия“, шофиран от 48-годишната Е.С. Вследствие на предизвиканото от обвиняемия пътнотранспортно произшествие последвала смъртта на жената.Състав на Окръжния съд в гр. Благоевград прие доводите на прокуратурата за съпричастността на обвиняемия към престъпното деяние и за наличието на опасността чужденецът да се укрие.

Взетата спрямо Й.Т. мярка за неотклонение може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!