Горещи новини

Природният газ поевтинява от днес

| 15:35

Комисията за енергийно и водно регулиране ще утвърди цената на природния газ за октомври на заседание днес 1 октомври. Очаква се синьото гориво да струва 233 лв./мвч., след въвеждането в експлоатация на газовата връзка с Гърция.“Това, обаче, което интересува българските граждани, вероятно е какви положителни последици ще има от пускането в експлоатация на интерконектора Комотини-Стара Загора. Утре, след като официално и на най-високо ниво бъде открит интерконекторът, КЕВР следобед, в 15:00 ч. ще се събере, за да може да приеме окончателното решение за цената за природния газ за октомври, като това, което се очаква и ще се случи, е цената да бъде под 240 лева на мегаватчас”, посочи председателят на КЕВР Иван Иванов.

Според Иванов това се дължи именно на въвеждането в експлоатация на интерконектора, който позволява 1 млрд. куб. м природен газ да бъде доставен на едни много добри цени, договорени, съгласно споразумението между двете страни.

От “Булгаргаз” са внесли в КЕВР предложение за цена на газа за октомври от 233, 49 ст./мвч, което е с около 34 лв. по-малко от цената през септември, обяви изпълнителният директор на енергийното дружество Деница Златева по БНТ.

От 7 часа тази сутрин България получава пълните количества азерски газ по интерконектора с Гърция, обяви Златева.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!