Горещи новини

Призоваваха българите извън страната да се регистрират електронно за гласуване на изборите

| 15:31

Съгласно решение на ЦИК от 11 август са определени 734 места в 61 държави, в които се очаква да се образуват секционни избирателни комисии извън страната. Това съобщиха на брифинг в Министерството на външните работи за подготовката на изборите зад граница.„В 00:00 часа на 17 август на страницата на ЦИК беше активирана възможността и за електронно подаване на заявление за гласуване в чужбина. Този процес приключва в 24:00 часа на 6 септември. В случай че бъдат събрани достатъчно брой заявления, съгласно Изборния кодекс, географията на местата би се разширила, както и борят на секциите в тях“, каза Калин Анастасов от МВнР.

От външно министерство призовават българските граждани извън страната активно да се регистрират чрез електронната форма за заявление за гласуване извън страната.

„Предварителната им регистрация дава възможност за включване в избирателните списъци за гласуване, което би довело до по-бързото протичане на изборния процес и най-важното – възможност за максимален брой български граждани да упражнят правото си на глас“, подчерта Анастасов.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!