Горещи новини

Приемат заявления от бежанци в училищата в Пиринско

| 17:23

Учебните заведения в област Благоевград започнаха да приемат заявления от бежанци, от Украйна, които искат да запишат децата си в детска градина или в училище.До сега са постъпили 2 заявления от Банско, 1 от Разлог и 1 от Сандански. Това заяви в ефира на Радио Благоевград – Ивайло Златанов, началник на Регионалното управление на образованието – Благоевград.
Процедурата по настаняване на украински деца в училище или детска градина започва с установяване на правния статус на украинските бежанци, поясни Златанов.

Родителите и учениците трябва да подадат заявление в Агенцията за бежанците. съгласно българското законодателство, комисия насочва ученика към съответния клас за продължаване на образованието, уточни Ивайло Златанов.

След установените процедури и децата могат да постъпват в детските градини, насочвани от началника на Регионалното управление на образованието, заяви Златанов.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!