Горещи новини

Приднестровието заяви, че иска да се присъедини към Русия

| 10:09

Приднестровието заяви, че иска да се присъедини към Русия. Ръководителят на външното министерство на „републиката“ Виталий Игнатиев заяви пред руски медии, че Тираспол възнамерява да настоява за прилагане на резултатите от „референдума“, проведен в Приднестровието през 2006 г.„Векторът на Приднестровието през всичките години на неговото съществуване остава непроменен, което се отразява в резултатите от референдума от 17 септември 2006 г., в който ясно се заявява: независимост, последвана от свободно присъединяване към Руската федерация. Независимостта на страната е безусловен приоритет“, каза Игнатиев.

Молдова не признава резултатите от този референдум.

В последно време в медиите вече се обсъжда темата за нова голяма руска офанзива, която може да бъде насочена срещу Одеска област, която е в съседство с Приднестровието.

Ако руснаците се укрепят на юг, ще има настъпление срещу Одеса, заяви в началото на седмицата.

Анализаторът на американския институт за иззследване на войната Наталия Бугаева. Според нея от военна гледна точка руснаците нямат възможност да превземат Одеса сега.

„Ще има ракетни удари, които виждаме. Но мисля, че е преждевременно да се говори за Одеса сега, преди да са завършили в Донбас. Но намеренията им не са се променили. Ако те се окопаят на юг, впоследствие ще има атака срещу Одеса. И Одеса ще бъде една от първите им цели – тя им е необходима не само за контрол над южната част на Украйна, за контрол над Черно море, но е важна и за Молдова, и за Приднестровието“.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!