Горещи новини

Пригожин напусна Ростов като суперзвезда. Циркът свърши. Войната продължава! (ВИДЕО)

-11:48-Razloginfo.com

Бойците на частната военна компания „Вагнер“ напуснаха снощи Ростов на Дон в Южна Русия. Той бе в ръцете на „Вагнер“- по-малко от денонощие и през това време имаше множество сведения за взаимодействие с местните, на снимките от центъра на града, разпространявани от местни медии и различни агенции, се виждаха мирни жители, минаващи покрай танковете и другите машини или взаимодействащи с наемниците. В „Новая газета. Европа“ имаше разказ за разговорите с бойците, които част от жителите възприемали като герои, пише Гласове.Още в началото на изтеглянето, на което се съгласи Евгений Пригожин, агенция РИА „Новости“ показа как хора в цивилни дрехи се разделят с бойците и ги аплодират при потеглянето им.

Малко по-късно местно издание разпространи и друг клип, на който жители скандират: „Вагнер!“
Трети показва как се снимат с тях.

Аплодираха и самия Пригожин, който напусна с колата си; едни подсвирваха, други отивдоха при автомобила, за да се ръкуват. „Изглежда като суперзвезда“, се казва в публикация в „Телеграм.“

Когато след вагнеровци в Щаба се появили редовни военни, службите и милицията, те били посрещнати с викове: „Предатели!“ и „Позор!“

Ето и коментара на журналиста Страхил Ангелов:

Циркът на Пригожин приключи, а тукашните виночерпци да се успокоят, защото и без това тотално не са наясно със ситуацията! „Вагнер“ спират движението и се прибират към местата на дислокация, които напуснаха. С каква цел бе представлението мога само да гадая – евентуално ще разберем през следващите дни, ама пак повтарям евентуално.
Тръгнали 4000 души с БТР-и Т-72 от Ростов към Москва да взимат Министерство на отбраната! Разстоянието между двата града е 1077 км, а танк не би могъл да измине повече от 500 километра без да зареди – т.е. половината път, даже и на платформа. Странна и направо неадекватна проява на някой си Пригожин, който командва наемници. С две думи – цирков спектакъл!
Никой никога не е обявявал, че иска сваляне на Путин и ревизия на формата на управление в Руската федерация, така че българските „държавници“ да си замълчат, за да не им се смеем всички утре сутринта! (както винаги)

Цял ден блеят агнешките главички – свалят Путин. Направо хванах мазоли на ушите от хилядите изречени тъпотии от некомпетентните типове, които са се самонарекли „елит“. Само дето някой не си заби едно украинско знаме в задните части и не започна да тича по площада – да „буди“ народа!

Я само се замислете ако президентът на Руската федерация подаде оставка, тези „демократи“ и борци срещу путинизма и кремълската пропаганда какво ще работят, как ще мотивират жалкото си съществуване в българския политически и обществен живот?

Източник: bnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!