Горещи новини

Привлякоха като обвиняем кандидат-депутат за издаване на фалшиви зелени сертификати

-18:58-Razloginfo.com

Досъдебното производство е образувано на 03.11.2021 г. със съставянето на протокола за първото действие по разследването – разпит на свидетел в условията на неотложност.В хода на разследването са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни по чл. 219, ал. 1 от НПК за привличане на В.Г. към наказателна отговорност за това, че на 02.11.2021 г. в гр. София, действайки като помагач, умишлено е улеснил издаването на Цифров COVID сертификат на ЕС за завършен ваксинационен курс при еднодозови ваксини и така е нарушил правила, издадени против разпространяването или появяването на заразна болест по хората, а именно Заповед на министъра на здравеопазването от 31.05.2021 г. В.Г. е извършил деянието по време на епидемия, свързана със смъртни случаи.

Според събраните доказателства В.Г. е набавял лични карти на лица, които не са ваксинирани и е получил парична сума от 1350 лева, срещу която е обещал да съдейства за издаването на Цифров COVID сертификат на ЕС за завършен ваксинационен курс при еднодозови ваксини.

Наблюдаващият прокурор е счел, че събраният доказателствен материал сочи наличие на обосновано предположение за извършено от В.Г. престъпление.

В тази връзка бе изготвено искане от главния прокурор на Република България до ЦИК за даване на разрешение за привличане като обвиняем на В.Г.

След решение на ЦИК следовател в Следствения отдел при СГП е съставил постановление за привличане на В.Г. в качеството на обвиняем, което е докладвал на наблюдаващия прокурор. Спрямо В.Г. е взета мярка за неотклонение „подписка“.

Обвиняемият не се e признал за виновен и се е възползвал от правото си да не дава обяснения.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!