Горещи новини

Премиерът: България ще ползва руски петрол до края на 2024

| 11:17

България ще ползва руски петрол до края на 2024. Изключението за страната ни вече е факт и ще бъде подробно записано в детайлното заключение от заседанието на Европейския съвет, което ще бъде публикувано след 2-3 дни. Това заяви премиерът Кирил Петков преди втория ден от заседанието на Европейския съвет.„За нас беше жизнено важно тази дерогация и хубавото е, че не е са един или шест месеца, а е до 2024, така че да можем да си оправим рафинерията без това да влияе на цената заради смяна на микса. Това дава възможност за рафинерията ни да работи и междувременно да се пренастрои за работа с друг петрол“, каза Петков.

В последните три месеци дадохме безпрецедентна подкрепа на бежанците от Украйна и сега влизаме в друга реалност. Така коментира темата премиерът Кирил Петков в Брюксел.

В това отношение сме добър пример в ЕС. Уверен съм, че условията от 1 юни са добри, само дето не са в хотелите, цитира предложението на вицепремиера Константинова къде ще бъдат преместени чужденците.

„Радвам се, че Пакетът номер шест ще мине“, каза той по отношение за спиране на петролните продукти от Русия.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!