Горещи новини

Президентството с първо изявление след хакерската атака

-16:35-Razloginfo.com

Във връзка с отправени въпроси от медии прессекретариатът информира, че интернет страницата на Администрацията на президента е била обект на масирана DDoS атака, свързана със забавяне или временно ограничение на достъпа до сайта.Предприети са мерки за намаляване на въздействието на атаката.

В нито един момент не е имало посегателство върху съдържанието на сайта, а само затрудняване на достъпа до него, уточниха от „Дондуков“ 2.

Припомняме, че днес страницата на Администрацията на президента е била обект на масирана DDoS атака, свързана със забавяне или временно ограничение на достъпа до сайта. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Софийската градска прокуратура (СГП) съобщи, че се е самосезирала във връзка с разпространената информация за хакерска атака срещу български сайтове. Прокурор в СГП незабавно е разпоредила извършването на проверка по наличната информация. Проверката е възложена на Държавна агенция „Национална сигурност“ и на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ на МВР.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!