Горещи новини

Представят първия български лекотоварен електромобил

-9:59-Razloginfo.com

Министърът на икономиката Даниела Везиева ще присъства на представянето на първия български електрически лекотоварен автомобил – серийна версия. Събитието ще се проведе под надслова „Към по-зелено бъдеще“.Автомобилът е дело на компанията на българина Росен Даскалов и ще бъде представен в София Тех парк.

По време на събитието ще бъдат обявени подробности около неговото създаване и техническите му характеристики, а присъстващите ще имат възможност да го разгледат и да тестват автомобил, създаден специално за учебни цели.

Интересното е, че лекотоварната версия се прави на т.нар. модулен принцип и клиентите ще могат да поръчват, както различна дължина на електромобила, така и акумулаторен блок с различен капацитет. Електромобилът е типично градски, като идеята е да служи за зареждане на магазини и други подобни услуги в големите градове. Наименованието на концепцията е L City Utility.

Поканени са да присъстват инвеститори и представители на бизнеса.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“
Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!