Горещи новини

Представят в Банско продуктите в помощ на туризма

| 13:56

Българската банка за развитие (ББР) и  туристическата медия TravelNews организират семинар в Банско за представянето на новите продукти в подкрепа на хотелиери и ресторантьори. Събитието ще се състои на 28 февруари 2022 г. (понеделник) от 10.30 ч. в залата на Туристическия информационен център в Банско.В него ще участват председателят на Комисията по туризъм в парламента Илин Димитров и Владимир Георгиев, изпълнителен директор на ББР. Очаква се да присъства целият туристически бизнес в Банско, Разлог, Добринище и село Баня. В семинара ще се включат още и представители от Министерството на туризма и кметът на Банско Иван Кадев.

Банката ще представи възможностите за директно финансиране на засегнатите от пандемията микро-, малки и средни фирми от хотелиерския и ресторантьорския бранш. Новата програма „Подкрепа за туризма“ ще помогне на хотелиери и ресторантьори, включително стартиращи фирми, да посрещнат своите нужди, да се справят с просрочени задължения и да облекчат текущите си плащания към финансови институции. Обемът на програмата е 60 млн. лв., като ББР предлага два продукта – „Ликвидна помощ за ресторантьори“ и „Ликвидна помощ за хотелиери“.

Семинарът в Банско е първият от поредицата 15 събития, които ще се проведат в цялата страна.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!