Горещи новини

Представиха най-бързия водороден влак в света

| 15:26

Китайският производител на железопътно оборудване China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC) представи нов влак, за който твърди, че е първият в света градски електрически влак с горивни клетки. Този транспорт ще действа като аналог на метрото, но на повърхността и ще се движи с много по-висока скорост.Основата за новия водороден влак е влакът-стрела Fuxing, който се движи в цялата страна. С максимална скорост от 160 км/ч се смята, че това е най-бързият влак, задвижван с водород, в света. За сравнение френската Coradia iLint ускорява до 140 км/ч.

В същото време френският водороден влак може да измине 1000 километра, докато китайската новост към момента може да измине само 600 километра. Следователно ще се използва за градски пътувания.

Отбелязва се, че влакът използва система за сигурност с няколко хиляди сензора от различни видове и размери, която отговаря за безопасността на водородните бутилки и горивните клетки.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!