Горещи новини

Председателят на НАДД: Никой няма право да си прави PR на гърба на пациентите с диабет тип 1

| 18:09
Действия от спешен порядък бяха начертани на среща при министър-председателя Кирил Петков вчера за осигуряването на сензори за постоянен мониторинг на кръвната захар на всички деца с диабет тип 1 у нас.„Новите технологии за контрол и лечение са бъдещето, именно те гарантират нормално качество на живот на българските деца с това заболяване, длъжни сме да им го осигурим“, каза вчера премиерът Петков.
По темата с включи председателят на „Национална асоциация на децата и младите хора с диабет” и член на Националната пациентска организация – Елисавета Котова.
Ето какво каза тя на профилната страница на асоциацията във фейсбук:
Здравейте,
тъй като от вчера след публикуване на тази информация – „Ще осигурят сензори за всички деца с диабет тип 1 по здравна каса“ и след проведена среща от няколко човека в Министерски съвет, не спират да ми звънят медии и да искат да коментирам „Голямата новина „.
Смятам, че е редно публично да изкажа мнението си така както казах и на въпросните медии.
Уважаеми, г-н Премиер, дами и господа, хора – супер новина НЯМА. Сензорите за постоянно измерване на кръвна захар при пациенти с диабет тип1/деца и възрастни/се реимбурсират /са безплатни/от 28 септември 2021г., по изготвени критерии, на които трябва да отговаря всеки пациент. Да, тези критерии имат нужда да бъдат пипнати отново и да има промяна, но да се излиза с гръмки заглавия -“ Кирил Петков каза, че сензорите за измерване на кръвна захар ще бъдат безплатни за децата с диабет тип1 “ е крайно несериозно.
ТЕ СА БЕЗПЛАТНИ ЗА ВСИЧКИ ПАЦИЕНТИ С ДИАБЕТ ТИП 1!
Ужасно неприятно ми е, когато някой започне да си прави PR, на гърба на деца и хора със сериозен здравословен проблем, в случая с диабет тип1. Имам още много какво да кажа, но ще спра до тук и ще оставя ВИЕ, сами да прецените ситуацията. А на въпросните участници в тази среща,следващият път да бъдат по коректни.
Благодаря ви! Бъдете здрави!
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!