Горещи новини

Предприети са необходимите действия за овладяване на кибератаката от днес

| 17:30

От самото начало на деня спешните екипи на Министерство на електронното управление, МВР, ДАНС, Информационно обслужване, както IT екипите на държавните администрации работят по предотвратяването и превенцията срещу кибер атаки с различни сила и интензитет. Сигналите получени днес са за атака тип DDoS – разпределителна атака за отказ от услуга, която е овладяна своевременно.Към този момент всички институционални сайтове работят нормално, като има готовност да се реагира при нови ситуации.

Подобни кибер атаки се случват на ежедневна база и те не са прецедент. Екипите  по киберсигурност, работят в постоянен режим 24/7 и  успяват да неутрализират всеки сигнал или опит за атака.

Напомняме, че в самото начало на управлението  на служебния кабинет, МЕУ приоритетно стартира проекта за надграждане капацитета на защитената интернет среда на държавната администрация, като това спомага за по-високата  сигурност и защита на административните услуги и сайтове.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!