Горещи новини

Предотвратиха опит за контрабанда на цигари на летище София

| 10:51

Служители, отговорни за сигурността на летище София осуетиха нелегален износ на 200 стека цигари, скрити в 3 седалки за дивани при опита им да бъдат транспортирани като чекиран багаж на полет за Лондон снощи.Вчера около 20:30 ч. при преминаване през рентгеновото оборудване за проверка на извънгабаритен багаж, служителите от дирекция „Сигурност“ забелязват съмнително изображение. Веднага е уведомен екипът на Агенция „Митници“ на аерогарата, като митничарите намират 200 стека от известна марка цигари в старателно опаковани седалки за дивани.

Според служителите на сигурността на летище София, които периодично получават специализирани обучения, подобни опити за контрабанда са редки, поради почти сигурното им разкриване. По-често се регистрират случаи на забранени предмети, които пътниците се опитват да качат на борда на самолета.

Изпълнителният директор на летището Хесус Кабайеро лично е поздравил служителите, предотвратили контрабандата, допълват от аерогарата.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!