Горещи новини

Предложиха Карбовски за член на СЕМ, АЕЖ реагира остро на номинацията

| 17:42

Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) организира протест под надслов „Спрете гаврата с медиите!“ този петък от 18:30 ч. на площад Народно събрание. Причината е номинацията на Мартин Карбовски за член на СЕМ от „Има такъв народ“.Според АЕЖ „Има такъв народ“ са поредните, които решиха, че могат да злоупотребяват с и без това изстрадалата медийна среда в България“.

„Номинацията на Мартин Карбовски за член на Съвета за електронни медии е преминаване на червена линия от рода на избирането на Делян Пеевски за директор на ДАНС, написаха от асоциацията.

По-рано днес от АЕЖ публикуваха позиция, в която казват какви трябва да са членовете на Съвета за електронни медии. В нея се казва, че те трябва „да са спазвали професионалните и етичните стандарти. Никога да не са използвали език на омразата и да не са разпространявали дезинформация“.

„Карбовски е всичко онова, което един член на СЕМ не трябва да бъде“, изтъкнаха от АЕЖ.

От асоциацията искат още и оставката на Тошко Йорданов от поста председател на парламентарната комисия по култура и медии.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!