Горещи новини

Предложили подкуп на шефа на БАБХ, за да не проверява вноса на храни от Турция

| 11:50

Подкуп е бил предложен на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Христо Даскалов. Информацията е споделил самият той, както и заместник-министърът на земеделието Иван Христанов.По думите на Христанов случаят е от 19 януари, като сигнал за него е подаден в Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС). Малко след като на „Капитан Андреево“ започнала проверка на контрола над вноса на храни от Турция, мъж направил предложение към наскоро назначения тогава шеф на БАБХ, съобщи bTV.

„Проф. Даскалов беше поканен на разговор. По време на разговора му беше предложен подкуп, за да може да си замълчи, да не прави проверки, да остави нещата както са си. Г-н Даскалов учтиво казва, че ние трябва да си свършим задълженията, а конкретното лице му вади една папка със сума. Проф. Даскалов, разбира се вежливо я отклонява, след което веднага отидохме в конкретната служба за подобен род намеса“, разказва Христанов. Той допълва, че от януари проф. Даскалов бил под наблюдение от ДАНС, в случай че получи нова оферта.

За случая потвърждава и шефът на БАБХ, но казва името на човека, предложил подкупа. Той описал как изглежда мъжът: „Нормален човек, човек, който мен ме познава от 25 години бих казал. Това беше посредник, който един път ми звъня, втори път ми звъня да си поговорим, защото той е персона с много дълъг административен стаж в тази държава.“

Засега обаче нямало доказателства дали и на кого точно е посредничил човекът, опитал да подкупи Христо Даскалов.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!