Горещи новини
Третокласници, от ОУ “Н. Парапунов“, предлагаха варианти за чисто училище, град, околна среда и планетаОтличиха за проявено творческо въображение ученици от ОУ “Н. Парапунов“ – Разлог в конкурса „Магията на Кукеровден”В СУ „Братя Каназиреви“, в Деня на Земята, призоваха да опазим нашата планетаОтговорността към служители, партньори, консуматори и общността е в основата на Доклада за устойчиво развитие на Загорка за 2020Откраднаха незаключен „Сеат“ в РазлогС шарени яйца и великденски зайчета Великден дойде предварително в РПГ „Никола Стойчев“Осмокласници, от РПГ „Никола Стойчев“, призоваха за грижа към околната среда в Деня на ЗемятаЗаловиха 19-годишен от Добринище, седнал зад волана след употреба на наркотични веществаУченичка, от ОУ ,,Никола Парапунов“ – шеста на Националното състезание „Ключът на музиката“„Мастър шеф” „стъпи“ в НУ “Св. Св. Кирил и Методий“ – Разлог

Предложение: Даваш за скрап кола над 15г. – купуваш нова с финансови облекчения

Съюзът на автомобилните производители и техните официални вносители в България излезе с няколко интересни предложения, които ще адресират към правителството на страната ни.

Става дума за създаване на т.нар. общ регистър, в който абсолютно всеки автомобил да има своеобразно досие. В него ще се вписва пробегът на автомобила, извършваните годишни технически прегледи, ремонтите, както и застрахователните събития свързани с дадената кола.

Още нещо, което предлагат от ААП е всеки употребяван автомобил, който влезе на територията на България да бъде вписван в този регистър, като преди това му се направи детайлен технически преглед.Другото, което искат вносителите на нови автомобили у нас е правителството да одобри „скрапинг програма“, с която всеки, който върне автомобил на възраст над 15 години и иска да закупи нов, да получава финансови облекчения.

Предложението за еко бонус е 10 000 лева при покупка на електромобил, 7 500 лева за хибрид и 5 000 лева еко бонус за нова кола с ДВГ, която отговаря на стандарта евро 6d. Парите би следвало да дойдат от плащане на ДДС за употребяваните коли, които влизат на територията на България.

И последното предложение, което идва от съюза на вносителите на автомобили, е да се разрешат онлайн регистрациите, а подаването на документи в КАТ да става и дистанционно с помощта на електронен подпис. Изсветляването на сивия сектор при сервизите също е част от мерките, които според ААП, трябва да вземе държавата.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!