Горещи новини

Предлагат 15 основни хранителни продукта да се предлагат на по-ниски цени

-15:18-Razloginfo.com

15 основни хранителни продукта, влизащи в малката потребителска кошница, да бъдат предлагани на възможно най-добри цени за най-уязвимите потребители. Тази мярка ще бъде приложена преди началото на зимния сезон. Това предложи министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов.



Според Aндрей Велчев – председател на сдружение „За достъпна и качествена храна“, трябва да се направи внимателен анализ дали потребителската кошница не трябва да порасне. „Рибата не е там, а тя е по-предпочитан продукт, като заместител на местни продукти. Локалното производство е една възможност за по-ниски цени. Имаме стотици малки локални магазинчета, които вече ги няма на картата. Все по-малко масови продукти са на промоция, а когато се случи, то е за сметка на качеството“, смята той.

По думите му малките търговски обекти може да фалират тази зима. „Таванът на цените изглежда като извиване на ръцете, но големите супермаркети трябва да намерят начин. Малката потребителска кошница не бива да става все по-недостъпна. Има продукти с доста нереални цени“, смята Велчев.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!