Горещи новини

Предлагат затягане на мерките в цялата страна

-10:48-Razloginfo.com

Здравният министър събира епидемиолози, за да обсъдят усложняващата се COVID-19 обстановка.

На срещата се очаква главният държавен здравен инспектор доц. Ангело Кунчев да предложи по-строги мерки за цялата страна.С новия си доклад ще препоръчам на министъра на здравеопазването нови мерки срещу COVID-19, които да важат за цялата страна, заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в „Тази сутрин“. По думите му в следващите дни заболелите от коронавирус ще достигнат между 1500-2500 нови случая на ден. Към момента настанените в болница са 3500, като според Кунчев те ще надхвърлят 4000-4500 души.

Ново затягане на мерките е неминуемо там, където заболеваемостта е висока. Наложително е да се спазват 50% от капацитета на заведенията. Може да бъде наложена забрана за масови мероприятия като концерти и фестивали, каза още доц. Кунчев. Той допълни, че във Велико Търново и Търговище „развъдник“ на заразата са станали сватби и семейни събирания с по 700-800 души гости.

На някои места в страната се наблюдава плато. Не е сигурно, че сме достигнали върха, но ако то продължи и последва спад – чудесно. Ако това е връхната точка, системата ще се справи, допълни доц. Ангел Кунчев.

Здравният инспектор каза, че започването на училище със сигурност ще ускори процеса по заразяване, но са създадени условия за намаляване на риска.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!