Горещи новини

Преди 10 години нещо ми се прикажа фрет „Да думаме на разложчи, фногооооо!“

-11:30-Razloginfo.com

„Нещо ми се прикажа да го напраа тоо форум!“ беше първото изречение от първия пост на подфорума Да думаме на разложчи, фногооооо!, от Форума на Разлог, който отдавна не съществува. От тогава изминаха повече от 10 години.

Групата беше създадена в късния след обед на днешния ден – 14 ноември, следвайки набиращия инерция фейсбук и желанието ми да продължим дискусиите по всякакви теми. Създадох я с ясната цел да се забавляваме и шегуваме на нашия диалект, да мотивирам хората да споделят своите проблеми, ако имат нужда от помощ, да питат и да търсят отговорност на местната власт за всички нейни действия и бездействия…

Тук се сещам за любимата мисъл на Стив Джобс: „Не може да видите цялата картинка като гледате единствено напред. Може да го направите само като гледате в миналото.“

Пиша тези редове, за да благодаря на всички членове на тази група, но най-вече на всички администратори през годините. Знам, че ще прозвучи доста сантиментално и, може би за някои, блудкаво и „сладко“, но го дължа на тези хора. Изградихме многообразен, разностранен екип доверихме се един на друг, за да запълним пропуските заради нашите слабости с нашите силни страни.

Първият, който направи много за развитието и запазването на тази група е Николай Кутлин. По ред причини той вече не е администратор, но заслугата му е голяма и въпреки всички противоречия, които сме имали през годините, не мога да подмина значението, което той имаше, за да набере скорост групата.

Същите добри думи мога да кажа и за другият администратор – Мария Арнаудова, която също вече не е част от админите. Комплименти!

Другите двама, все още действащи, администратори, са Спартак Томанов и Теди Изтрещялкова. Спартак и Теди са просто духът на тази група. И двамата със своя неподправен хумор впечатляват и привличат все повече членове. Съпричастността към много каузи през години, подети в групата, е доказателство, че това са точните хора. (Да припомням ли, че преди 3 години Спартак взе присърце проблема с водата в Разлог и със свои средства направи изследване, дори пренасяйки бутилките с вода до друга държава?!)

Благодарен съм на всички тях, че успяхме заедно да се справим с трудностите, злобата и лъжите, с лицемерието! Не казвам, че беше лесно, но със сигурност беше и, надявам се, ще бъде вълнуващо и занапред.

Благодаря на всички, които останаха в групата и най-вече на активно участващите в дискусиите. Без вас тя нямаше да бъде това, което е сега! Благодаря и на тези, които си тръгнаха от групата! Всеки един от тях е оставил нещо от себе си. Уважавайте чуждото мнение, не е нужно да го следвате! Изградете, за себе си, зрял подход към конфликтите и различното мнение, но не се товарете с чужд багаж!

В тези смутни и несигурни времена желая на всички единствено здраве. Знам, че ни предстоят още много забавни и ползотворни дискусии.

Борис Гарабийски
Администратор

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!