Горещи новини

Предадоха на съд обвиняем за катастрофа със загинал пешеходец в Якоруда

| 15:38

Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд П.Ц. (на 38 години) по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в”, пр. 1, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.Обвиняемият П.Ц. работел като шофьор на товарен автомобил.

На 04.12.2020 г. той доставил мебели в с. Конарско, община Якоруда, след което с управляваното от него моторно превозно средство тръгнал за гр. Русе.

Около 18,25 ч. мъжът минавал през гр. Якоруда, движейки се със скорост от 43 – 44 км/ч. Пътната обстановка била усложнена – валял дъжд, асфалтовата настилка била мокра и липсвало улично осветление.

По същото време по ул. „Миланица“, в района на административната сграда на ВиК, по средата на дясната пътна лента пред товарния автомобил вървял 59-годишният Л.Н.

Водачът забелязал пешеходеца, но вместо своевременно спиране предприел заобикалянето му, като отклонил автомобила наляво. Въпреки предприетите от него действия последвал удар, причинил травматични увреждания на попътно движещия се Л.Н.

Обвиняемият спрял товарния автомобил и незабавно отишъл при пострадалия. Подал сигнал на телефон 112 и уведомил за пътнотранспортното произшествие. На място пристигнали полицейски служители и екип за спешна медицинска помощ. Дежурен фелдшер констатиран смъртта на Л.Н.

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че причината за смъртта на пострадалия е комбинирана черепно-мозъчна с гръдна травма вследствие на удара.

Експертите, изготвили автотехническите експертизи, са категорични, че за обвиняемия е съществувала техническа възможност за предотвратяването на ПТП чрез спиране на автомобила. От своя страна пострадалият се движел неправилно по пътното платно на място, което не е обозначено за пресичане на пешеходци.

Предстои делото да продължи в съда.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!