Горещи новини

Правят шест ленти на АМ „Тракия“, ама след петилетка. Едва ли!

-19:50-Razloginfo.com

Радостна вест за цяла България, макар и с леко неясни срокове. Работи се по инициатива за разширяване на магистрала „Тракия“ с по още една лента за всяко платно на движение, каза в минутите за парламентарен контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.Сроковете по подготовка изглеждат доста разтегливи, може да са поне пет години, ако се спазят всички процедури и на гражданите това няма да се хареса, каза министърът. На 29 септември пътната агенция е сключила договор с фирма, която да извърши оценка на въздействието върху пътната безопасност на предстоящия проект. Тя е избрана след обществена поръчка и ще е готова с оценката до пролетта на 2024 г.

“Но и така е ясно, че капацитетът на магистралата вече е изчерпан особено в тази част, която е между столицата и разклона за магистрала “Марица”. Това лесно се установява по преброителните устройства. Те показват, че средно на ден по магистрала “Тракия” преминават по 15 200 превозни средства, а специално в участъка между София и Пловдив са по 33 600 на ден. През летния сезон и през почивните дни дори тези цифри се надвишават и всичко показва, че капацитетът на магистралата е изчерпан”, каза министър Цеков.

На този етап е твърде рано да се говори колко би струвало подобно разширение, сметките може да се правят едва

Инвестиционният процес е свръхбюрократичен. Необходимостта от реформа там се знае и има съгласие между всички участници в процеса, както и от всички политически сили. Ние възнамеряваме да предложим реформа в Закона за устройството на територията (ЗУТ), която да облекчи инвестиционния процес, когато се отнася до работа по национални обекти, каза министърът и призова депутатите да подкрепят тази инициатива.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!