Горещи новини

Правителството смени 9 областни управители

| 14:28

Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област и Хасково са с нови областни управители. Те са от квотите на БСП и „Демократична България”. Решението е взето на заседанието на Министерския съвет в сряда. Новината съобщи Лена Бориславова, шеф на кабинета на „Петков“.„Няма да им бъдат вменявани нови функции. Но по закон те са част от политическия кабинет и трябва да прокарват мерките и политиките, които взима едно правителство за отделните райони”, каза Бориславова.

„Следващата седмица ще бъдат попълнени и другите позиции в страната”, заяви още говорителят на кабинета.

От ДБ съобщиха, че от тях са излъчени областните управители на Пловдив, Хасково, Велико Търново и Видин.

Освен това правителството ще отзове Пламен Георгиев като генерален консул във Валенсия. Бориславова определи неговото назначение през 2019 г. като политическо. „То беше съпроводено с широко обществено недоволство. Редно е политическите назначения да бъдат свеждани до минимум. Вместо това България в международен и вътрешен план да бъде представлявана от хора, които имат най-добрите качества за съответната позиция. Затова беше предложена смяната на нашия представител във Валенсия”, каза Бориславова.

Предстои среща България – Северна Македония. Бориславова обясни, че към момента се изчистват темите, които да бъдат коментирани. Всяко министерство ще може да предложи въпроси, които да бъдат повдигнати по време на срещата, за да бъде защитен българският интерес на всяко едно ниво.

Кабинетът гласува и увеличаването на помощите в сектор „Туризъм” с половин милион лева и удължени до 30 юни 2022 г.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!