Горещи новини

Правителството предоставя хуманитарна помощ за Украйна

| 18:45

Министерският съвет прие Решение за безвъзмездно предоставяне на хуманитарна помощ на Украйна, съобщи Правителствената информационна служба.Във връзка с поисканата от правителството на Украйна международна хуманитарна помощ, по линия на Механизма за гражданска защита на Европейския съюз правителството реши да предостави на Украйна храни, медикаменти и медицински материали, вещи от първа необходимост и оборудване.

Предоставя се един генератор с мощност 5 KW, бутилирана вода, консервирани хранителни продукти (месни и зеленчукови, готови ястия), както и превързочни материали и 200 спални чувала. Помощта се отпуска от Българския Червен кръст и Министерството на външните работи и е на обща стойност 1 752 535,62 лв. Тя се отпуска безвъзмездно.

В съответствие с активирания Механизъм за гражданска защита на Европейския съюз, безвъзмездно предоставената хуманитарна помощ ще бъде транспортирана със съдействие от Европейската комисия, без финансов ангажимент за България.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!