Горещи новини

Правителството праща финансови инспектори във всяка община, поискала помощи за тока

| 15:59

Всяка община, които имат проблеми с покриването на сметките за ток – собствени, както и на детски градини и друг тип социални, образователни, здравни и обществени учреждения, ще подлежат на щателна проверка. Тя ще могат да подадат документи към държавата за финансова помощ, но преди да бъдат разгледани и удовлетворени исканията им ще приемат щателна проверка от Агенцията по държавна финансова инспекция.„На общините, които имат проблем с дълговете, ще бъде изпратена проверка от АДФИ, за да сме сигурни, че липсата на средства не е функция на непрозрачни обществени поръчки или лоши практики. Всяка община ще може да поиска допълнителни средства, но ще трябва да мине проверка“, посочи Петков.

Идеята е да се провери как се разходват бюджетите на общините, дали са сключвали изгони обществени поръчки – за осветление например, какъвто случай нашумя в столична община с огромните разлики между издръжката на две лампи от двете страни на една и съща улица.

След като инспекторите проверят финансовото състояние на общината и как са разходвани средствата в нея, ако не бъдат открити порочни или икономически нерентабилни практики, ще могат да се ползват с държавна помощ. В какъв размер ще бъде тя обаче остава неясно засега.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!