Горещи новини

По последни данни: 53 хиляди са украинците у нас

| 17:37

По данни на единния портал „БГ за Украйна“ към момента в България се намират 53 хиляди украинци, а настанените в общински и държавни бази са 16 хиляди. От началото на военния конфликт влезлите във страната ни са близо 800 хиляди.Над 43 хиляди украински граждани със статут на временна закрила са кандидатствали до вчера в социалните дирекции по места, за да получат еднократната социална помощи от 375 лева. Към месец август изплатените средства са над 13 милиона лева, а парите по издадените заповеди през месец септември ще бъдат изплатени в периода от 15 до 30 октомври.

Украинските граждани със статут на временна закрила имат право и на целевата помощ за отопление за настоящия есенно-зимен сезон. Те кандидатстват по общия ред в дирекциите „Социално подпомагане“ по настоящ адрес, до края на този месец. Попълненото заявление може да се изпрати и с лицензиран пощенски оператор, както и на електронните адреси на дирекциите.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!