Горещи новини

Появи се и флурона – комбинация между грип и коронавирус

| 17:39

Все повече страни регистрират случаи на флурона – комбинация между грип и коронавирус, която обаче все още е слабо проучена. Името ѝ представлява съчетание, образувано от английските flu (грип) и coronavirus (коронавирус).


В Хърватска вчера бе потвърден първият случай на флурона при пациент, заразен едновременно с COVID-19 и грип, съобщи началникът на Службата за клинична микробиология. А днес подобна информация дойде и от босненската Република Сръбска. Пациентът е от Баня Лука, в момента състоянието му е стабилно.

Флуорна е най-актуалният вирусен вариант, който разболява все повече хора по света.

Към момента флуорна все още е слабо проучен щам. COVID-19 и грипът сами по себе си могат да бъдат смъртоносно опасни. Затова щамът флурона трябва да бъде изследван много сериозно и да се вземат ефикасни мерки срещу неговото разпространение.

Флурона може да се лекува и вкъщи, ако симптомите са леки. Има обаче и по-тежки форми на щама, включващи бронхопневмония, миокардит и възпаление на сърдечния мускул, посочват лекарите.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!