Горещи новини
Третокласници, от ОУ “Н. Парапунов“, предлагаха варианти за чисто училище, град, околна среда и планетаОтличиха за проявено творческо въображение ученици от ОУ “Н. Парапунов“ – Разлог в конкурса „Магията на Кукеровден”В СУ „Братя Каназиреви“, в Деня на Земята, призоваха да опазим нашата планетаОтговорността към служители, партньори, консуматори и общността е в основата на Доклада за устойчиво развитие на Загорка за 2020Откраднаха незаключен „Сеат“ в РазлогС шарени яйца и великденски зайчета Великден дойде предварително в РПГ „Никола Стойчев“Осмокласници, от РПГ „Никола Стойчев“, призоваха за грижа към околната среда в Деня на ЗемятаЗаловиха 19-годишен от Добринище, седнал зад волана след употреба на наркотични веществаУченичка, от ОУ ,,Никола Парапунов“ – шеста на Националното състезание „Ключът на музиката“„Мастър шеф” „стъпи“ в НУ “Св. Св. Кирил и Методий“ – Разлог

Появи се и домашен любимец робот

Появи се роботизиран домашен любимец с внедрен изкуствен интелект. Той бе представен на тазгодишното изложение за потребителска електроника CES.

Машината на име Moflin разполага с „емоционални възможности“ и способност за учене, така че би могла да осигури подкрепа за много самотни хора.

Поддръжниците на идеята вече са събрали над 600 000 долара с надеждата Moflin да се превърне в масов продукт.Емоционалната палитра на устройството е като на всяко друго животно. По-конкретно, то има способността да лавира измежду редица състояния като вълнение, спокойствие и всички нюанси между тях.

Moflin се предлага с опция безжично зареждане за максимално удобство и реалистичен вид. Има и микрофон, за да може устройството да чува и да отговаря, заедно с Bluetooth за комуникация с приложения. А козината на „животното“ може да бъде в два цвята – кафяво или сиво.

Очаква се цената на един такъв домашен любимец да бъде около 400 долара. Доставките вероятно ще стартират през лятото.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!