Горещи новини

Появи се и домашен любимец робот

-13:53-Razloginfo.com

Появи се роботизиран домашен любимец с внедрен изкуствен интелект. Той бе представен на тазгодишното изложение за потребителска електроника CES.

Машината на име Moflin разполага с „емоционални възможности“ и способност за учене, така че би могла да осигури подкрепа за много самотни хора.

Поддръжниците на идеята вече са събрали над 600 000 долара с надеждата Moflin да се превърне в масов продукт.Емоционалната палитра на устройството е като на всяко друго животно. По-конкретно, то има способността да лавира измежду редица състояния като вълнение, спокойствие и всички нюанси между тях.

Moflin се предлага с опция безжично зареждане за максимално удобство и реалистичен вид. Има и микрофон, за да може устройството да чува и да отговаря, заедно с Bluetooth за комуникация с приложения. А козината на „животното“ може да бъде в два цвята – кафяво или сиво.

Очаква се цената на един такъв домашен любимец да бъде около 400 долара. Доставките вероятно ще стартират през лятото.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!