Горещи новини

Пощенска марка с потъналия крайцер „Москва“ стана хит в Украйна

| 10:25

Пощенска марка, изобразяваща украински войник, който прави неприличен жест на руския черноморски флагман „Москва“, се превърна в колекционерски артикул за украинците, които го възприемат като знак за победа. В централната пощенска станция в столицата Киев стотици украинци се наредиха на опашка, и чакаха часове наред, за да се докоснат до заветната марка, издадена в милион тираж.„Този кораб беше най-големият, който имаха…. Те залагаха много на него и ние го унищожихме!“ казва 22-годишният Юрий Колесан, който се е редил над два часа и половина на опашката.

Военният кораб потъна в четвъртък след експлозия и пожар, за които Украйна твърди, че са причинени от ракетен удар. Русия казва, че щетите са причинени от експлозия на боеприпаси на борда.

Ракетният крайцер придоби известност в ранните етапи на руската инвазия в Украйна, когато екипажът му призова подразделение от украински граничари да се предадат, но те предизвикателно отказаха с нецензурен призив. Инцидентът бързо се превърна в символ на съпротивата на Украйна срещу нападението на Русия.

Миналия месец пощенската служба на Украйна обяви конкурс за най-добра рисунка на случката. Проектът бе спечелен от дизайнера от Лвов Борис Грох, който бе избран сред 550 други кандитата. Рисунката му показва украински войник в гръб, който прави неприличен жест към военния кораб.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!