Горещи новини

Почти половин милион новозаразени във Франция

-9:40-Razloginfo.com

Франция регистрира почти половин милион новозaразени с COVID за денонощие. Това е най-високият резултат от началото на пандемията. По неофициални данни новозаразените са между половин и един милион души.Сериозно недоволство буди облекчаването на мерките на фона на увеличаващата се заболеваемост.  Днес здравната комисия се събира, за да обсъди ново отхлабване на ограниченията.

Много учители протестираха срещу това, но училищата остават отворени. Синдикати днес излизат на нова демонстрация срещу облекчаването, а властите обещаха повече маски и тестване. В страната ваксинираните не се изолират при контакт със заразен. Според експерти пикът на Омикрон вълната отминава. На хоризонта се появява сезонният грип и се очаква и той да затрудни здравната ситуация. До дни в сила влиза и ваксинационният сертификат. Той ще се използва за редица мероприятия, както и за обществения транспорт.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!