Горещи новини

Почитаме 182-ата годишнина от рождението на Васил Левски

-9:45-Razloginfo.com

Представителни военни подразделения от цялата страна ще участват в ритуалите за честване на 182-ата годишнина от рождението на Васил Левски.

В родния град на Апостола – Карлово честванията ще започнат от 09.00 часа с отслужване на тържествена Света литургия в храма „Свети Николай“. Час по-късно представителен взвод и военният духов оркестър на 61-ва механизирана бригада ще вземат участие в поднасяне на цветя на гроба на майката на героя Гина Кунчева. На площад „20 юли“ ще бъдат посрещнати участниците в националния туристически поход „По стъпките на Левски”, където ще се състои тържествен ритуал по издигане знамената на Република България и Карлово. От 21.00 часа кулминацията на честванията ще бъде тържествената проверка (заря) на площад „Васил Левски“ с участието на представителни роти от 61-ва механизирана бригада. На нея ще присъства заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев.
Почетни караули от Сухопътните войски ще участват в ритуали по поднасяне на венци и цветя пред паметниците на Апостола в Стара Загора, Хасково, Плевен, Асеновград, Шумен, Ловеч, Горна Оряховица, Благоевград и Сливен. Военноморските сили (ВМС) ще се включат в тържествените прояви във Варна и Бургас.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:
Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!