Горещи новини

Почина създателят на „Робинята Изаура“

| 9:34

Режисьорът на „Робинята Изаура“ е починал в дома си вследствие на исхемичен инсулт, който е получил през 2020 г. и не е могъл да се възстанови, пише segabg.com. Бразилецът Милтон Гонсалвеш има в биографията си множество филми, в редица от които е участвал и като актьор, но на широката публика е най-известен с работата си по телевизионния сериал „Робинята Изаура“ (1976-1977 г.). Гонсалвеш е починал в понеделник на 88-годишна възраст, съобщава телевизионният канал Globo, като се позовава на семейството му.Преди повече от тридесет години бразилската теленовела „Робинята Изаура“ приковаваше пред телевизионните екрани зрителите в Южна Америка, Китай и Източна Европа.

В България сериалът е пионерът на сапунените опери и има огромен успех през 1987 г. – макар че не е първият, а вторият латиноамерикански сериал, излъчван у нас преди промените (първият е „Танцувай с мен“, също бразилски). По време на излъчването на епизодите по единствената тогава държавна телевизия улиците по градове и села опустяваха, тъй като мало и голямо се вълнуваше от съдбата на младата и красива Изаура и интригите на лукавия Леонсио. Сапунката разказва за последните години на робството в Бразилия.

През 2004 г. бе заснет римейк на сериала със същото заглавие, който бе излъчен по Нова ТВ през 2010-2011 г.

Милтон Гонсалвеш е актьор и режисьор на филми и телевизионни сериали, включително повече от 40 творби за телевизия Globo. Номиниран е за „Еми“ за ролята си в сериала „Сеньорита“ (Sinhá Moça, 1986 г.).

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!