Горещи новини

Потрес и шок! Баща изнасили 13 пъти малолетната си дъщеря, блудствал и с малкия си син

-15:55-Razloginfo.com

Присъдата на Пловдивския окръжен съд, с която бе наложено максималното наказание от 20 години лишаване от свобода на подсъдимия С. С., бе потвърдена от Върховния касационен съд. Върховните магистрати отмениха решението на Пловдивския апелативен съд и на Окръжен съд – Пловдив единствено в частта относно увеличаване на максималното наказание на основание чл. 24 от НК с 4 години.Според Върховния касационен съд целите на наказанието ще се изпълнят без приложението на чл. 24 от НК, тъй като наказанието от 20 години лишаване от свобода е максимално предвиденото за престъплението по чл. 152 ал.4 т.1 от НК.

С присъдата на Окръжен съд – Пловдив, която бе изцяло потвърдена от Пловдивския апелативен съд, подсъдимият С. С. е признат за виновен в това, че в периода от неустановена дата през месец февруари 2020 г. до 24.02.2021 г. в гр. Пловдив, при условията на продължавано престъпление тринадесет пъти се е съвкупил с Г. С., ненавършила 14 години, като я принудил със сила и заплашване.

За престъплението по чл.152 ал.4 т.1 вр.ал.1 т.2 вр.чл.26 ал.1 вр. чл. 54 от НК наложеното му наказание е 20 години лишаване от свобода и е максималното.

Подсъдимият С. С. е признат за виновен и в това, че на неустановена дата през месец февруари 2021 г., в гр. Пловдив, е извършил действия на полово удовлетворение с лице от същия пол – М.С., като е употребил за това заплашване и е използвал положение на зависимост и надзор, като деянието е извършено по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст.

За престъплението по чл.157 ал.3 вр.ал.1 вр. чл. 54 от НК му е наложено също максималното наказание от 12 години лишаване от свобода.

На основание чл.23 от НК на подсъдимия С.С. е наложено едно общо най-тежко наказание в размер на 20 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим.

Със същата присъда Пловдивският окръжен съд осъжда подсъдимия С. С. да заплати на пострадалата Г. С. сумата от 25 000 лева, а на пострадалия М. С. сумата от 5000 лева, представляващи обезщетение за причинените им с извършените престъпления неимуществени вреди, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от датата на извършване на престъплението до окончателното ѝ изплащане.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!