Горещи новини

Посланик Дун Сяодзюн: „Зелена, инклузивна, отворена и чиста“ ще бъде Зимната олимпиада в Пекин

-11:04-Razloginfo.com

На специален брифинг, организиран от посолството на КНР в България, Н. Пр. Дун Сяодзюн, извънреден и пълномощен  посланик на КНР в България,  представи четирите  основни принципа, които ще бъдат спазени по време на Зимната олимпиада в Пекин през 2022 г. Те са очертани от президента Си Дзинпин. В специално онлайн послание  Уан Сюедзюн от Организационния комитет на Зимните олимпийски игри в Пекин представи подготовката за игрите.Догодина Пекин ще стане първият „двоен олимпийски град“ в света, който е бил домакин, както на Летни, така и на Зимни олимпийски игри, подчерта Н.Пр. Посланик Дун Сяодзюн и коментира, че това е голяма чест, но също и тежка отговорност.

Четири са основните принципи , които ще бъдат спазвани както в организацията, така и при ппровеждането на Олимпиадата,  подчерта Н.Пр. Това  са „зелена, инклузивна, отворена и чиста“.

Китайският президенст Си Дзинпин отдава голямо значение на подготовката за олимпиадата и представи четири принципа, по които тя ще бъде организирана”, поясни още той.

Причината, поради която Олимпийските игри докосват сърцата на хората, е не само във върховния момент на спечелване на медали, но и в упоритата воля данадмине себе си, и в спортсменството на честна конкуренцияи уважението към опонентите и т.н. – а това е чарът на Олимпийските игри.

България е страна, която обича спорта и подкрепя олимпийския дух. Китай желае да засили още повече спортния обмен между двете страни, да осигури пълна подкрепа и максимално удобство за участието на българската делегация в игрите в Пекин, и да работи с България за популяризирането на олимпийския дух, бе категоричен посланик Дун Сяодзюн.

От своя страна представителят на Организацоинния комитет на игрите Уан Сюедзюн направи специално обръщение към участниците в онлайн събитието. Той заяви, че Зимните олимпийски игри в Пекин са най-голямото зимно спортно събитие в света. В контекст на продължаващата световната пандемия от коронавирус, игрите ще подпомогнат да се насърчи олимпийския дух на взаимно разбирателство и дългосрочно приятелство и ще демонстрира издръжливостта на човечеството за преодоляване на епидемията чрез солидарност, затова има специално значение, каза представителят на Организационния комитет.

Той добави, че китайското правителство отдава голямо значение на подготовката за игрите. „Председателят Си Дзинпин лично е инспектирал многократно зоните за състезанията, провеждал специални конференции и издавал серия от важни инструкции. Наскоро по време на телефонните разговори с други държавни лидери и присъствието в международни форуми, той винаги е подчертавал решителността и желанието на Китай да организира безопасни и успешни Зимни олимпийски игри.”

Посланик Дун Сяодзюн, както и Уан Сюедзюн – от името на Организационния комитет, отправиха сърдечна покана към всички приятели на Китайот България да обърнат внимание на Зимните олимпийски игри в Пекин и пожелаха на българските спортисти успех в представянето им.

Източник: epicenter.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!