Горещи новини

Посланикът на Нидерландия в България посети пивоварната на Загорка в Стара Загора

-13:16-Razloginfo.com

Беа тен Тъшър се запозна с високото ниво на безопасност в компанията и стана част от „Светът на Загорка“

Посланикът на Кралство Нидерландия в България посети пивоварната на ЗАГОРКА, част от Heineken, в град Стара Загора. Беа тен Тъшър се срещна с Петер Копиец, изпълнителен директор на ЗАГОРКА, заедно с когото направи обиколка на една от най-зелените компании в България. Тя се запозна с високото ниво на безопасност във фабриката, започвайки от получаването на инструктаж още преди старта на обиколката.По време на посещението посланикът стана част от музея „Светът на Загорка“, като опозна историята на компанията от самото й създаване през 1902 г. до сега. Тя проследи и магията на пивоваренето в неговите детайли – от добиването на устойчиви ресурси за пивото през производството и устойчивите практики на ЗАГОРКА, които съпътстват всяка стъпка в процеса.

Тема на дискусия по време на визитата бяха добрите практики за кръгова икономика, засегнати по отношение на Зеления склад на ЗАГОРКА и регистрираните 100% повторна употреба и рециклиране на отпадъците, генерирани от производство през 2020 г. Петер Копиец, изпълнителен директор на ЗАГОРКА и Беа тен Тъшър, посланик на Кралство Нидерландия в България, обсъдиха и първите фотоволтаични панели в бъдещия соларен парк във фабриката като иновация сред пивоварите в България и част от стратегията на компанията да използва възобновяеми източници на енергия.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!