Горещи новини

Порои до края на седмицата, има опасност от наводнения

-10:19-Razloginfo.com

Масивен средиземноморски циклон ще премине над Балканите до края на седмицата. На много места в страната ще се излеят още напоителни дъждове, с риск от наводнения. Най-уязвими ще са районите в западната част на Дунавската равнина и Предбалкана, както и повечето планински и предпланинските райони в западната половина на страната. Сумарните валежи за следващите 3-4 дни ще надхвърлят 50-60 литра на квадратен метър, в отделни точки количествата ще са дори по-големи.В четвъртък и петък валежите ще са концентрирани именно в западната половина на страната, където облачността ще остане плътна през следващите 48 часа. Ще вали и ще гърми по-интензивно в петък около и следобед в западните и централните части на Стара планина, в Предбалкана и Дунавската равнина, както и около планините на Югозапада. И през двата дни ще има условия за градушка.

Съответно в източните райони облачността ще е с разкъсвания, почти без валежи. Температурите до края на работната седмица ще са по-ниски на запад – около и малко над 20 градуса, докато в източните райони термометрите ще достигнат 28-29 градуса.

През почивните дни България ще остане под влиянието на средиземноморския циклон. Областта с по-интензивни валежи ще се премести в събота в централните части на страната, а в неделя и около Черноморието.

Температурите през уикенда ще останат осезаемо по-ниски в западните и някои централни райони (около и малко под 20 градуса), и по-високи на изток (до 26-27 градуса).

След 20 юни, около началото на астрономическото лято, времето ще се стабилизира – с по-малко валежи и повече слънце.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!