Горещи новини

Поредна онлайн измама! 20-годишен „оплете” две жени, отмъкна им 20 бона

| 13:42

Две жени от Пловдивско са превели над 20 000 лева след онлайн измама на 20-годишен младеж. Той се представил за американец, който е влюбен в тях. По случая се води досъдебно производство в пловдивския отдел „Икономическа полиция”, а разследването се осъществява под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.Измамникът си общувал с жертвите си чрез Facebook и WhatsApp. Той се представил за американски гражданин със значително материално и финансово състояние, а диалогът се случвал чрез програма за безплатен превод на чужди езици. С комплименти, обещание за сериозна връзка и предложение за брак, жените, заблудени от събеседника си, без да се двоумят, внесли общо над 20 хиляди лева в посочена от него банкова сметка. Предлогът бил да се освободи от мито изпратен им скъп подарък.

В рамките на активните действия за разкриване на престъплението, вчера е проведена спецакция, при която бил арестуван заподозрян като участник младеж на 20 години, от великотърновска област. От адреса му е иззета цялата сума, получена по банков път от двете жертви, на които са възстановени парите. Конфискувани са и компютърни конфигурации, мобилни телефони и СИМ-карти, банкови карти и други веществени доказателства. Допълнително е открито и наркотично вещество, реагирало на полевия тест на амфетамин.

Документирането на случая продължава, съобразно указанията на наблюдаващия районен прокурор. Проверяват се и добити в процеса на работата данни и за други пострадали жени от цялата страна.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!