Горещи новини

Поредица от катастрофи в Пиринско през уикенда

| 13:10

На 14.10.2022 г. около 10:50 часа на пътя между с. Нова Ловча и с. Копривлен, общ. Хаджидимово, лек автомобил „Шкода Фабия“ с 60-годишен водач от гр. Гоце Делчев, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на десен завой е излязъл в дясно от пътното платно, блъснал се е в скат и се е преобърнал. Водачът на автомобила е пострадал с контузия на рамото, а 53-годишен негов спътник е получил контузия на подбедрицата. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на 60-годишия мъж е отрицателна.На 14.10.2022 г. около 15:10 часа на път II-19 между разклона за с. Буково и с. Господинци, лек автомобил „Ауди“ с 36-годишен водач от с. Вълкосел, на десен завой е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в товарен автомобил „Пежо Боксер“ с 44-годишен водач от Благоевград. Водачът на товарния автомобил е пострадал с контузия на гръдния кош, 23 годишна пътничка в лекия автомобил „Ауди“ е с фактура на носа и комоцио. Нейна 29-годишна спътничка е с разкъсно-контузни рани по лицето. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на лекия автомобил е отрицателна. Поради невъзможност водачът на товарния автомобил не е тестван с техническо средство. Взета е кръвна проба за химическа експертиза.

На 14.10.2022 г. около 15:48 часа на бул. „Св. Димитър Солунски“ в гр. Благоевград, лек автомобил „ВАЗ“ с 80-годишен водач от гр. Благоевград, движейки се по бул. „Св. Димитър Солунски“ на кръстовище, образувано с бул. „Св. Св. Кирил и Методий“, при престояване в лента за движение на ляво не осигурява достатъчно разстояние от намалящ скоростта си пред него лек автомобил „Мерцедес“ и го блъска в задната му част. С разкъсно-контузна рана е пострадала 76-годишна пътничка в лекия автомобил „ВАЗ“, която след извършен медицински преглед е освободена за домашно лечение. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на лекия автомобил „Мерцедес“ е отрицателна. Пробата на водача на лекия автомобил „ВАЗ“ е отчела 1,68 промила. Образувано е бързо производство.

На 16.10.2022 г. около 10:15 часа на пътя между гр. Благоевград и местността „Бодрост“ е станало ПТП, при което лек автомобил „Киа“ с 69-годишен водач от гр. Благоевград, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост към местността „Бодрост“, поради заслепяване от слънчевите лъчи се е блъснал в лек автомобил „Опел Астра“, който бил паркиран плътно в дясно на пътното платно, а 72-годишният му водач е стоял зад него в обсега на багажното отделение. При инцидента, с фрактура на двата крака е пострадал водачът на лекия автомобил „Опел Астра“, а 65-годишна пътничка в лекия автомобил „Киа“ е получила болки в гърдите. Те са настанени за лечение в болница „Пулс“ в Благоевград.

На 16.10.2022 г. около 12:25 часа на пътя между с. Кавракирово и с. Михнево, мотоциклет „Априлия“ с 39-годишен водач от гр. Сандански, на ляв завой е навлязъл в насрещната лента за движение и се е блъснал странично в лек автомобил „Ауди“. С фрактура на глезена е пострадал мотоциклетистът, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение.

На 16.10.2022 г. около 15:00 часа на ул. „Хоризонт“ в с. Първомай, лек автомобил „Фиат“ с 59-годишен водач от гр. Сандански е блъснал внезапно изскочило на пътното платно 5-годишно дете от селото, което е управлявало велосипед. Детето е пострадало с болки в коляното и бедрото и след извършен медицински преглед е освободено за домашно лечение. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на автомобила е отрицателна.

На 16.10.2022 г. около 18:06 часа на кръстовище между ул. „Струма“ и ул. „Броди“ в гр. Благоевград, лек автомобил „Фолксваген Поло“ с 35-годишен водач от гр. София, завивайки на ляво е отнел предимството на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с 20-годишен водач от гр. Благоевград и е допуснал ПТП. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите на автомобилите са отрицателни.

На 16.10.2022 г. около 16:20 часа на стръмен пътен участък в с. Долно Дряново, 81-годишен мъж от селото е загубил контрол над управлявания от него колесен трактор, който не е регистриран по надлежния ред, в резултат на което се е блъснал в циментов бордюр и се е преобрнал. Водачът е пострадал с комоцио, счупени ребра и политравми по тялото и е настанен за лечение в МБАЛ-Гоце Делчев с опасност за живота.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!