Горещи новини

Популярните автомобили стават недостъпни за повечето купувачи

| 11:03

Специфичните съвременни условия на автомобилния пазар доведоха до факта, че популярните модели станаха недостъпни за повечето средностатистически купувачи. Всъщност това се дължи на покачването на цените, но има и други фактори.Данни от проучване на iSeeCars показват, че за обикновения купувач на нови автомобили най-популярните и евтини автомобили на пазара на нови превозни средства вече не са достъпни. Става въпрос за покупателната способност.

Това становище е на база доходите на купувачите, цените на автомобилите и лихвените проценти, които се използват за изчисляване на условията по лизинга. Последните в момента са доста високи, което ограничава покупателната способност.

Изследователите казват, че годишните плащания по заем за нова кола не трябва да надвишават 10 процента от годишния семеен доход. Изчисленията са направени на база 60-месечното кредитиране, при първоначално плащане от 10% от цената на автомобила.

Оказа се, че автомобили, като Mini Cooper, VW Golf, Hyundai Tucson и Toyota Prius, които се смятаха за масови доскоро, сега са извън категорията за достъпност. Превишаването на цените се изчислява в диапазона от 2.3 до 10.5%.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!