Горещи новини

Попов и Златкова спечелиха титлите в слалома на Държавното първенство

| 20:12

Фаворитите Алберт Попов и Юлия Златкова спечелиха титлите в слалома на Държавното първенство по ски алпийски дисциплини в Банско.
Попов беше най-бърз при мъжете с 1:42.80 минути, след като даде най-добри времена и в двата манша с 50.26 и 52.54 секунди.

Деветият от Олимпийските игри в Пекин 2022 изпревари убедително с 3.65 секунди съотборника си от националния отбор Камен Златков, а трети на 5.28 секунди се нареди Калин Златков.

В надпреварата при жените Юлия Златкова, сестра на Камен и Калин Златкови, също триумфира категорично с 1:58.63 минута, след като беше най-добра и в двете спускания с 58.10 секунди и 1:00.53 минута.
Втора на 5.28 секунди остана Бояна Радева, а трета на 6.06 секунди финишира Мария Калцояни (Гърция). С бронза от Държавното първенство се окичи Силвия Маджарска, който се нареди четвърта на 8.22 секунди зад победителката.

Шампионатът ще завърши с дисциплината гигантски слалом на 3 април.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!