Горещи новини

Попадаме в периферията на средиземноморски циклон

-8:55-Razloginfo.com

В последния ден на тази седмица температурите ще се запазят и в топлите часове ще са от 15 до 20-21 градуса. По-хладно ще остане в западните райони, а най-високите стойности на термометрите ще са в Горнотракийската низина. Облаците над страната в неделя ще са повече, краткотрайни разкъсвания се очертават в източната половина на България. Валежи в хода на денонощието, освен в Западна, ще има и в някои райони на Централна България. Вятърът ще е южен с по-силни пориви по планините.В началото на следващата седмица страната ни ще попадне в периферията на средиземноморски циклон. Облачността ще е динамична – в понеделник по-често значителна със слаб валеж, а около средата на седмицата – предимно гръмотевична с локални, временно интензивни валежи следобед и вечерта. Ще има предпоставки за градушки. През целия период температурите ще останат пролетни със стойности около 20 градуса. Първата половина на седмицата ще е сравнително по-топла.

Преносът на топъл средиземноморски въздух ще е причина за прахово замърсяване в дните около 15 май. Концентрацията на фин прах от пустините на Африка ще е по-значителна в Югозападна България. Атмосферата ще се изчисти с нахлуването на по-студен въздух към средата на седмицата.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!