Горещи новини

Помогнете, ако можете! 48-годишен мъж, роден в Разлог, търси истинските баща и брат в Пазарджишко

| 9:29

Мъж на 48 години, отгледан в Дома за сираци във Ветрен, търси биологичните си роднини, за които знае, че са от Пазарджишко. Човекът за пореден път пусна призив във Фейсбук с надеждата някой да знае нещо за тях.Васил Недев споделя в групата „Търсим се – приятели и познати“, че издирва биологичния си баща и брат от биологичната им майка. За родителя си не знае почти нищо, предполага, че е от Пазарджик или региона.

Васил е роден на 24 октомври 1973 година в Разлог. Майка му се казва Теменуга Георгиева Грозденина, родена през 1953 година и е родом от град Ветрен. Момчето е било в Дома за медико-социални грижи „Свети Стилиян“ във Ветрен, после е преместено в Дом „Майка и дете“ в Пловдив, откъдето през 1977 година е осиновен, отгледан и възпитан от прекрасни родители, които, за съжаление, отдавна не са между живите.

За брат си знае, че се е казвал Румен и е роден през 1971-ва или началото на 1972 година в Стамболийски (тогава – град Нови Кричим). Бащиното му име е Иванов, а фамилията – Ангелов или Димитров (бащата, на когото се е водел по документи, е Иван Димитров Ангелов, роден през 1950 година в село Синитово). Васил предполага, че и брат му е осиновен още от родилното отделение в Стамболийски, а делото за осиновяването най-вероятно е в Пловдив.

„Ако смятате, че можете да помогнете, или сте Вие, ми се обадете на тел. 0889665565 или пишете на Вайбър и на e-mail: nedev@abv.bg. Предварително Ви благодаря! Желая Ви успехи!“ – завършва трогателното си обръщение Васил.

Той издирва биологичните си роднини вече години наред. Преди време подобни негови призиви се появиха в други социални мрежи и различни сайтове (тогава още Фейсбук не беше така популярен в България). Писал е писма до Дома за сираци във Ветрен, който след това беше закрит и преобразуван в друг вид социална институция. Мъжът е търсил помощ и от местни медии, на които е изпращал подробна информация, каквато е успял да намери с много усилия от институциите, за своите родители и брат. За жалост, Законът за личните данни и тайната на осиновяването явно се оказват непробиваема преграда пред желанието му да се свърже с близките си.

И този път публикацията на Васил е многократно споделяна и коментирана. Повечето потребители на мрежата му пожелават успех, но въпреки подробните данни, с които той разполага, отново никой до момента не разпознава неговите биологични роднини.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!