Горещи новини

Полицията хвана 26 пияни и 15 дрогирани шофьори само за ден

-21:53-Razloginfo.com

През изминалия ден полицията установи общо 26 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР. От тях 14 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 – с над 1,2 на 1000, един е отказал тестване.Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 15 водачи, а четирима са отказали да бъдат тествани.

Общо 11 059 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на специализираната полицейска операция, за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 170 водачи и пътници. Съставени са 2993 фиша и 728 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Двама души са загинали, а 41 са ранени при 26 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха по-рано от МВР. В София са станали три тежки и 27 леки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали трима души.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!