Горещи новини

Полицията залови 31 пияни и 10 дрогирани шофьори за ден

-20:00-Razloginfo.com

В рамките на изминалия ден са установени общо 31 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, и десет – под въздействието на наркотици или техни аналози, съобщиха от пресцентъра МВР, предава БТА.От тях 21 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а десет – с над 1,2 на 1000. Петима са отказали да бъдат тествани за алкохол, а други петима за употреба на наркотични вещества.

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 8844 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 11 707 водачи и пътници. Съставени са 2428 фиша и 670 акта за установени административни нарушения.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 1735 МПС и 2118 водачи и пътници. За констатирани нарушения са съставени 421 фиша и 135 акта за административни нарушения. Установени са двама водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и един – с над 1,2 промила.

По-рано днес от МВР съобщиха, че през изминалото денонощие на територията на страната са регистрирани 24 тежки пътни катастрофи. При инцидентите са ранени 34-ма души, загинали няма.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!